Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "BĂ€rande band" by Lars Hermanson " eBook PDF Kindle ePub Free

BĂ€rande band

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: BĂ€rande band
  • Author : Lars Hermanson
  • Release Date : January 30, 2015
  • Genre: Nonfiction,Books,History,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 2364 KB

Description

I det högmedeltida Europa vilade de sociala och politiska systemen pÄ personliga förbindelser. Det hade Ànnu inte utvecklats starka stater dÀr makten var beroende av ett styrande centrum. VÀnskap var alltsÄ inte enbart en förtrolig relation mellan tvÄ personer utan ett viktigt pragmatiskt instrument för att upprÀtta social ordning och för att nÄ framgÄng inom det politiska spelet.
I boken BÀrande band diskuterar Lars Hermanson hur religiösa förestÀllningar och normer relaterade till uppfattningar om vÀnskap och kÀrlek. Hur pÄverkade dessa tankesÀtt de medeltida mÀnniskornas sociala identitet och politiska handlande? Med exempel hÀmtade frÄn 1000- och 1100-talets Nordeuropa söker författaren svar pÄ varför vÀnskapen lovsjöngs hos sÄvÀl de aristokratiska krigarnas brödraskap som inom klostrens murar.
VĂ€nskapsbanden var grundpelare pĂ„ vilken hela samhĂ€llsbyggnaden vilade. De symboliserade det rĂ€ttfĂ€rdiga handlandet och sjĂ€lens förening med Gud, och hyllades som sĂ„vĂ€l politiskt som andligt ideal. Lars Hermanson driver dĂ€rför tesen att de politiska och andliga aspekterna pĂ„ fenomenet vĂ€nskap inte kan Ă„tskiljas i tvĂ„ olika sfĂ€rer – det vore helt frĂ€mmande för medeltida tĂ€nkande.


Free Download "BĂ€rande band" PDF ePub Kindle