Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "Böckernas tid" by Johan Svedjedal * Book PDF Kindle ePub Free

Böckernas tid

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Böckernas tid
  • Author : Johan Svedjedal
  • Release Date : January 12, 2020
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 53536 KB

Description

Böckernas tid Àr en antologi om en spÀnnande epok i den svenska bokmarknadens historia, dÀr forskare och branschröster ger sina bilder av hÀndelserna och debatterna. Den utges i anslutning till Svenska FörlÀggareföreningens 175-Ärsjubileum.
Efterkrigstiden har inneburit stora och omdebatterade förÀndringar i litteraturens villkor. Olika slags billigböcker har gÄtt ut i stora upplagor: folkboksserier, kvalitetspocket, populÀrpocket och bokklubbarna har haft en storhetstid. NÀr bokpriserna slÀpptes fria 1970 upplöstes kommissionssystemet inom bokhandeln och handeln med böcker tog nya vÀgar via bokhandelskedjor, varuhus och nÀtbokhandel. Staten har bedrivit en aktiv kulturpolitik inom litteraturomrÄdet, samtidigt som olika kommersiella krafter har fÄtt friare spelrum. Hela medielandskapet har förÀndrats, först genom tv:s genombrott under 1950-talet och nÄgra decennier senare genom den digitalisering av samhÀllet som Àven har givit upphov till e-böcker och strömmade ljudböcker.
Genom alla dessa förÀndringar har den tryckta boken fortsatt att vara en viktig kraft för bildning, fantasi och underhÄllning. Böckernas tid fÄngar dess villkor och förÀndringar genom ett tjugotal bidrag av forskare och branschföretrÀdare. Boken riktar sig till alla som Àr intresserade av den svenska bokmarknaden av författarna, förlagen, utgivningen, ÄterförsÀljarna och alla de sÀrskilda hÀndelser och företeelser som format och fortfarande formar den svenska bokbranschen.
Författare:
Kristina Ahlinder
Gunnel Furuland
Jerry MÀÀttÀ
Leif Olsson
Jan-Erik Pettersson
Erik Peurell
Ann Steiner
Johan Svedjedal (huvudförfattare)
Petra Söderlund
Åsa Warnqvist


Ebook Download "Böckernas tid" PDF ePub Kindle